Reco Market
Innovativ helsekost til bedre sundhed

0 vare(r) 0 DKK
Din indkøbskurv er tom.

Ayurvediske krydderier

Ayurveda, Indiens yogiske viden om en sund livsstil, forklarer de forebyggende og lægende egenskaber som hundredevis af urter og krydderier besidder. Hvis de anvendes på den rigtige måde, bidrager ayurvediske krydderier ikke blot med en myriade af lækre smage, men fremmer også trivsel og sundhed, ved at støtte fordøjelsen.

Fx gurkemeje renser blodet, sort peber og chili forbedrer fordøjelsen, og ingefær stimulerer vejrtrækningen. Ristet spidskommen, fennikel- og sennepsfrø bidrager til at man bedre at kunne optage fødevarer i maven, kanel støtter optagelsen af næringstoffer, og velduftende kardemomme, som tilsættes i varm mælk, hjælper med til at neutralisere dets slimopbyggende egenskaber. Udover at anvende krydderier hver for sig, så kan de også blandes til hvad, der er kendt som en masala.

En masala er en term, som henviser til en krydderiblanding, som indeholder alt fra to til tyve ingredienser, med ubegrænset indhold, proportioner og anvendelse. Fx er garam masala en aromatisk blanding af "varme" krydderier (garam betyder varm), og, hvis intet andet angives, tilsættes den altid til sidst i madlavningen. Visse krydderier anvendes rå, og andre ristede. Krydderierne kan ristes på komfuret eller i ovnen. Hjemmelaved krydderiblandinger kan males til et pulver i en krydderikværn eller i en kaffekværn. De er gode at have i køkkenet og kan tilføje en fascinerende dybde til din madlavning.

1 til 21 af 35

Side:
  1. 1
  2. 2

Sorter stigende

1 til 21 af 35

Side:
  1. 1
  2. 2

Sorter stigende