0

Gamle ayurvediske tekster Charaka Samhita siger: "Amalaki er den bedste og stærkeste af de ayurvediske urter." Amalaki-frugten er den vigtigste ingrediens i den traditionelle ayurvediske rasayana Chyavanprash. Det er en af tre frugter, der sammen med haritaki og bibhitaki findes i den ayurvediske universelle middel Triphala. Urten bruges oftest i indlæg (krydrede saucer) og chutneys og er et traditionelt tilbehør i indisk madlavning og anses for at være en vigtig del af en afbalanceret kost.

En god fordøjelse er det vigtigste for at få et godt helbred i Ayurveda. Amalaki styrker fordøjelsen, næringsoptagelsen og kroppens evne til at omdanne fødevarer til energi. Urten er en perfekt hjælp til fordøjelsen til en person med høj pitta i kroppen, da det forbedrer appetitten uden at øge varmen i kroppen. Det hjælper med at lindre mild hyperaktivitet, mavesår, fordøjelsesproblemer og andre gastrointestinale problemer forårsaget af overskydende pittaAmalakis antiinflammatoriske egenskaber betyder, at den bruges til mild og effektiv behandling af hæmorider, blæreirritation (brændende smerter under vandladning), øjen- og lungerbetændelse.

Amalakifrugten er meget nærende og er en vigtig kostkilde til vitamin C, mineraler og aminosyrer. Amalaki fremmer absorptionen af calcium i kroppen og hjælper med at give stærke ben, tænder, hår og negle. Shampoo og hovedbundsbehandlinger med urt som ingrediens hjælper med at opretholde hårets naturlige farve og forhindre gråt hår. Amalaki understøtter også absorptionen af jern, modvirker anæmi og giver normale jernniveauer.

Amalaki er for leveren, det organ der primært er forbundet med pitta. Amalaki hjælper med at rense plasmaet eller næringsstoffet (rasa) og blodet (lige). Det øger antallet af røde blodlegemer og regulerer blodsukker. Traditionelt har den været brugt til behandling af gulsot. Nuværende forskning viser, at amalaki sænker kolesterolet effektivt.

Amalaki øger immunsystemet gennem sin kraftige antioxidant evne og evnen til at frigøre kroppen fra frie radikaler. I kombination med dets antimikrobielle og antivirale egenskaber hjælper det med at svække sygdomme, øge vitaliteten og reducere aldringsgraden.

Atleter kan nyde urten, da det er anabolsk og forbedrer proteinsyntese. Det er godt for at styrke musklerne og til at opbygge slank muskelmasse.

Urten er særlig fantastisk og alsidig gennem sine helbredende egenskaber i kroppen, dette på grund af sin prabhava, et sanskritord, der betyder "speciel funktion". Amalaki lindrer alle tre doshas. Den sure smag skaber ro i vata. Pitta er reduceret med den sødme og urtens evne til at afkøle energistrømmer. Dens tørre og astringerende effekter balancerer kapha.

Amalai er en uvurderlig urt at have til rådighed i løbet af de varme pitta måneder, uanset om du vil behandle en bestemt sygdom eller kun forbedre fordøjelsen. Nyd denne fantastiske frugts nærende og helbredende fordele.

Amalaki har foryngende egenskaber, der nærer vævene og forsigtigt fjerner toksiner. Det er en af tre ingredienser i tripala. Det bruges ofte i stedet for triphala af mennesker, der har problemer med varme i maven. Dette kan manifesteres i form af gastritis, colitis, mavesår, halsbrand eller sur reflux. Amalki siges at stimulere produktionen af røde blodlegemer, styrke cellerne, øge den magre muskelmasse og understøtte lever, milt, hjerte og lungefunktion. Det har også været brugt til at rense blodet, forbedre synet, styrke knogler og tænder og vokse negle og hår. Det forbedrer fordøjelsen uden forværrende pitta, opretholder et sundt blodsukkerniveau og er en rig naturlig kilde til antioxidanter..

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.