Dette brød bages på grønt bananmel, der indeholder resistent stivelse. Vi tilføjede noget chokolade, frugter og nødder for at gøre brødet lidt mere nærende og sundt. Du kan variere nødder og frugter alt efter smag!

Ingredienser:

2 dl varmt vand

0,8 dl kakaopulver

1,2 dl bananmel

0,6 dl glutenfri havremel

2 spsk. tapiokamel

3 1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. himalayasalt

0,5 dl mandler

0,5 dl hasselnødder

1 dl tørret banan i stykker

1,2 dl revet kokos

2 moste bananer

2 stk chiaæg eller 2 æg

1,2 dl kokosmælk

1 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 150 grader.

2. Læg et bagepapir i en brødform.

3. Opvarm vandet, og tilsæt kakaopulver. Rør, indtil der ikke er klumper.

4. Hæld bananmel, havregryn, tapiokamel, bagepulver og salt i en skål. Bland godt.

5. Tilsæt nødder og den tørrede banan og revet kokosnød. Bland.

6. I en større skål, bananer moses og blandes æg eller chiaæg. Pisk ordentligt, så bananerne opløses.

7. Tilsæt kokosmælk, vanilje og kakaopulver, som er opløst i vandet. Bland.

8. Tilsæt de tørre ingredienser (mel osv.) Til de våde ingredienser. Bland godt sammen.

9. Hæld dejen i brødformen. Drys med nødder, bananen og tryk dem lidt ned i dejen.

10. Bages i ovnen 60-70 min. Stik i brødet for at se om det er færdigt. Hvis brødet bliver for mørkt, og for at nødderne ikke brændes, kan du lægge noget folie over mod slutningen.

11. Lad brødet afkøle i ca. 1 time i brødformen, før det fjernes. Lad afkøle yderligere på et brødstativ.