0



Bønne- og boghvedesalat med acerola dressing

Lækker salat med bønner, boghvedegryn og masser af andet godt. Forcen med denne lækre ret er, at den er spækket med protein og næringsstoffer – og den lækre og vitamin C-rige acerola dressing i kombination med bønnerne.


4-6 portioner

Du behøver:

250 g pintobønner eller andre valgfri bønner
2 dl boghvede
1 rød peber
1 håndfuld haricots verts eller voksbønner, valgfrit
1 løg
1 citron, skallen (valgfrit)
1 sort bundt valgfri friske krydderurter såsom persille eller koriander
himalayasalt, finmalet, og sort peber, efter smag
1 dl græskarkerner, til topping

Dressing med acerola

1 dl koldtpresset olivenolie
3 spsk. citronjuice
1 spsk. acerolapulver
1 spsk. sennepsfrø, gule eller sorte
1 tsk. Herbaveda basilikum, valgfrit
½ tsk. hvidløgspulver, valgfrit
himalayasalt, finmalet, og sort peber, efter smag

Fremgangsmåde:

1. Skyl tørrede bønner og boghvede i lunkent vand, hver for sig. iblødlæg natten over i to separate skåle. Husk, at bønner og gryn kan kvælde.
2. Boghveden bør ikke koges, men bare skylles grundigt. Skyl bønnerne igen og kog dem i frisk vand på lav varme i 30-40 minutter, eller indtil de er bløde nok. Skyl.
3. Benyt lejligheden til at hakke grøntsagerne i mellemtiden. Rør dressingen sammen og hæld over bønnerne, mens de stadig er varme. Dette kan du med fordel forberede dagen før eller tidligere den samme dag. Jo længere bønnerne trækker i marinaden - jo bedre.
4. Når bønnerne er afkølet eller har haft tid til at blive varme nok, blander du alle ingredienserne i en stor skål og serverer straks!

Tips!

Du kan fremstille denne salat med enhver bønne. Vælg dine favoritter eller måske endda linser. Og selvfølgelig kan du anvende forkogte bønner i en krukke eller tetra. Et tip er ellers at tilberede en hel pakke bønner og fryse dem i rimeligt store "portioner" i plastikposer.

Boghveden kan byttes ud med andre gryn, såsom bulgur eller majscouscous. Tilbered grynene i henhold til instruktionerne på pakken.

Naturligt glutenfri! Boghvede er trods navnet hverken hvede eller korn. Det er faktisk en urt og er glutenfri, let fordøjet og meget nærende. Den indeholder komplet protein med alle otte essentielle aminosyrer. Boghvede er også rig på vitamin E, B-vitaminer og mineraler. Men også en meget god kilde til både jern og magnesium. Overlegen både couscous og bulgur, når det kommer til ernæring.

Acerola – en rigtig C-vitaminkæmpe

Vidste du, at acerola er en af verdens mest vitamin C-rige frugter? Sandsynligvis kun overgået af camu camu (Myrciaria dubia), der vokser i Amazonas.

Acerola stammer også fra Central- og Sydamerika, hvor den både dyrkes og vokser vild som en busk. I Brasilien bruges acerola i traditionel folkemedicin. Og dette er måske ikke så mærkeligt i betragtning af, at acerola-pulver har en antioxidantværdi på 906 μmolTE / g ifølge Orac, Oxygen Radical Absorbance Capacity, som er en international metode til måling af frugtens antioxidantkapacitet.




Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.