0

Cashewmayonnaise på 3 måder
Med mayonnaise bliver alt ekstra lækkert! Lav en stor portion ved at fordoble eller tredoble opskriften nedenfor, og varier krydderierne. Her er tre forskellige hurtige forslag.

Med hvidløgspulver har du en lækker aioli. Med avocadopulver og noget spisskummen fikser du hurtigt en guacamole-inspireret dip. Og du kan give din naturlige majo ekstra umami-smag med ernæringsgær og sennepsfrø. Du kan også bruge mayonnaisen til at fremstille coleslaw og kartoffelsalat, eller hvorfor ikke vegansk sild.

1. Umamimajonnaise
Tilsæt ekstra dijonsennep, ernæringsgær eller knuste sennepsfrø efter smag.


 

2. Klassisk aioli
Tilsæt en teskefuld hvidløgspulver og et par teskefulde af vores urtesmørkrydderi. Vores Herbes de Provence passer også godt ind her.


3. Guacamoledip
Bland ½ -1 grov most eller avocado i terninger, 1 spsk. avocadopulver, ½ tsk. spidskommen og ½ tsk. løgpulver og lidt citron- eller limesaft.


Vegansk cremet cashewmajonnaise
Du køber måske færdiglavet mayonnaise, men det vil være så meget bedre, hvis du laver det selv. Mayonnaise kan bruges som base til en række andre dip, dressinger mm. Smag til med vores krydderiblandinger og grøntsagspulver.


Du behøver:

1 ¼ dl cashewnødder
4-6 spsk. vand

2 spsk. citronjuice
3 spsk. lys misopasta
2 spsk. æblecider eddike
1 tsk. tamarindpasta
3 spsk. olivenolie, koldpresset

1 ½ tsk. ernæringsgær
salt og peber, efter smag

Fremgangsmåde:

1. Læg nødderne i vand natten over eller mindst 4 timer.

2. Hæld vandet fra nødderne og bland i en blender med de andre ingredienser.

3. Fortynd gradvist med vandet og bland videre til en jævn creme.

4. Smag og hæld i tæt forseglet beholder, holder i mindst en uge i køleskabet.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.