0

VEGANSK CASHEWOST

Du laver den absolut bedste ost helt selv og let derhjemme! Vegansk og fuld af næring og lækker smag!

Ingredienser:

150 gr Cashewnødder
80 ml Vand
5 tsk.Citron
2 spsk. Kokosolie
60 gram Tahini
½ (ca. 30 g) Revet gulerod
2 tsk. Himalaya Salt
½ tsk. Paprika stærk
1 tsk. Dijonsennep /Sennepsfrø
0,5 dl Ernæringsgær
1 tsk. Hvidløgspulver
1,5  spsk. Agar Agar pulver

Valgfri smagssætning: 
Ramsløg ØKO 50g

Hvis du ønsker et smørbart pålægsalternativ, kan du følge nedenstående trin og ikke tilføje Agar Agar og det sidste vand. Hæld blot ostecremen i en passende beholder og stil i køleskabet.

240 ml Vand
1,5  spsk. Agar Agar

Tag alle ingredienserne og en foodprocessor frem, og forbered en passende form til osten. Læg et stykke plastfolie eller bagepapir i bunden, så osten let løsnes fra formen.

Til denne opskrift skal du bruge en god foodprocessor, alternativt kan du lægge nødderne i blød i et par timer i forvejen. Bland alle produkter til en jævn blanding. Smag evt. af med ramsløg eller andre krydderier efter ønske. Lad blandingen være i foodprocessoren, mens du tilbereder vand/agar-agar. Kog vand og agar agar i en gryde i ca. 1 min. Hæld derefter væske i foodprocesseren, og bland den med grundblandingen, som du lavede tidligere. Her skal du muligvis slukke og omrøre, så den kan blandes ordentligt. Man skal være lidt hurtig, så blandingen ikke størkner, før du kan hælde den i formen. Hæld i en stor form eller i flere små, i forhold til hvilken størrelse ost du ønsker. Sæt i køleskabet/fryseren i et par timer for at sætte sig.

Lækker til brød eller kiks.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.