0


Lækre chokoladebars med nødde- og kokostopping

Velsmagende daddel og havregrynsbars toppet med mørk chokolade, nødder og andre godbidder.

Du behøver:

Til 10-15 bars

500 g hakkede dadler

½ dl stærk kaffe eller vand

200 g mandler

1 dl glutenfri havregryn

1-2 spsk. kokosolie eller kokosnøddesmør

2 tsk. vaniljepulver

½ dl raw kakaopulver

Topping:

200 g chokoladeknapper, 1 spsk. kokosolie, 1-2 dl blandede nødder som pistage-, hasselnødder-, cashew- og valnødder samt kokosflakes.

Fremgangsmåde:

1. Iblødlæg hakkede dadler i et stykke tid i kaffen eller anden væske efter eget valg. Dette gør det lettere at blande dem derefter.

2. Læg alle ingredienserne – inklusive væsken fra dadlerne i en kraftig mixer eller foodprocessor.

3. Bland til en rimelig grov masse – som skal klæbe sammen, men alligevel give en vis tyggemodstand. Du kan også hakke nogle nødder hver for sig og blande det bagefter.

4. Spred massen i en passende form, som du dækkede med pergamentpapir eller plastfolie. Sæt i fryseren i en times tid, eller indtil det hærder nok til at skære fine rektangulære dele.

5. Smelt den mørke chokolade i et vandbad eller mikrobølgeovn. Rør kokosnøddeolien ind. Dyp stykkerne, og placer med siden opad på pergamentpapir. Sæt den i fryseren eller køleskabet. Disse godbidder smager bedst kølet.

Tips!

Du kan nemt lave en lidt enklere version, ved at forme små runde kugler. Rul dem i revet kokosnød eller finhakkede nødder. Hvis du ønsker at få den vidunderlige chokoladesmag, kan du i stedet hakke chokoladeknapperne og blande massen. Du kan naturligvis springe chokoladen helt over i kuglerne. Held og lykke med godbidderne!

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.