Hvorfor ikke lave sukkerfrie og gelatinfri geléhjerter? Du kan fremstille dem på forskellige slags frugter / frugtpulver i henhold til lyst og smag. Til Valentines Day passer de fint med hindbærsmag!

Ingredienser:

1 dl vand

2 spsk. Agar Agar

0,5 dl fibersirup

2 dl hindbær, eller andre frugter

2 spsk. hindbærpulver eller andet frugtpulver

Fremgangsmåde:

  1. Bland agar agar, vand og fibersirup i en gryde og tag til siden i ca. 10 minutter.
  2. Bland bærene til en jævn tekstur. Hvis du bruger hindbær, si kernerne fra. Hæld i og bland udvalgt frugtpulver.
  3. Lad blandingen af agar agar, vand og sødemiddel simre på svag varme under omrøring, indtil du ser, at agaragaren er opløst fuldstændigt, og at den begynder at blive tykkere til sirupkonsistens.
  4. Tilsæt den blandede frugt med frugtpulver, og omrør det godt i et minut.
  5. Silikoneforme til slikfremstilling er bedst egnet, altenativt kan du bruge en isform til at hælde massen i 15 x 10 cm. Lad størkne i køleskabet i et par timer.
  6. Tag geléen ud af silikoneformene eller skær til hjerter, hvis du anvender en isform.
  7. Geléslikket holder sig køleskabet i ca. en uge.