Ingredienser:

Våde Ingredienser:

  • 2 1/4 tsk. tørgær
  • 2, 5 dl varm plantebaseret mælk
  • 2,5 dl varmt vand
  • 5 spsk. malede hvide chiafrø
  • 3 spsk. vegetabilsk olie
  • 2 tsk. æblecidereddike eller citronjuice

Tørre ingredienser:

  • 2,5 dl havremel
  • 2,5 dl  hirsemel
  • 1,25 dl arrowroot pulver
  • 1,25 dl tapiocastivelse
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. bikarbonat
  • 1/2 tsk. himalayasalt

Gør således:

  1. Tag en mellemstor skål frem og bland den varme mælk med gæren. Lad hvile i 10 minutter
  2. Tilsæt vand, olie, eddike og chiafrø til gærblandingen, og pisk, indtil ingredienserne er blandet. Lad hvile i 2 minutter, så chiafrøene ekspanderer.
  3. Tag frem en stor skål og bland de tørre ingredienser sammen. Hæld de våde ingredienser sammen med det tørre, og omrør med en træske, indtil de er forbundet. Hæld dejen i en brødform og sørg for, at du ikke får nogen huller i dejen. Lad det derefter gæres i 30-45 minutter i en varm, tør del af køkkenet. Når den udvides til dobbelt størrelse, er den klar til at bage.
  4. Bages i midten af ovnen ved 190 ° C i cirka 60 minutter. Lad afkøle, før du fjerner brødformen!