0

MIX TIL VEGAN GREENFOODBALLAR 
Så fikser du din egen batch af melblanding til hurtigt og nemt at tilberede super gode veganske greenfoodboller, når ånden falder på! Selve basen består af gode ting som linser, solsikkefrø, kikærter, mel, nødder og meget mere, som du hurtigt blander sammen! Her har vi smag med urter og chipotle.

1 liter greenfoodbollmix 

Du har brug for:
1 ½ dl røde linser 
1 ½ dl solsikkefrø
1 ½ dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 kop kikærter
1 kop sorte bønner
1 dl majsmel
2 spsk tapiokamel
½ dl sort ris
½ dl jordnødder
½ dl mandel
3 tsk salt
2 tsk ramsløg
2 tsk bagepulver
1 tsk tørret basilikum
1 tsk chipotle
1 tsk sort peber
græskarfrø til panering

Sådan gør du:
1. Bland ingredienserne i to trin. Start med at tilføje alle ingredienserne undtagen nødder og mandler til din mixer / blender og kør til et groft mel. Tilsæt derefter nødder og mandler lidt ad gangen og fortsæt med at blande, indtil du har et finere mel.

2. Tag 1 dl melblanding og bland med ¾ dl kogende vand. Du er velkommen til at tilføje yderligere aromaer, såsom en lille tamarind eller chipotle. Du kan også tilføje friske fint revne rodgrøntsager eller andre grøntsager. Lad være, indtil alt vand er suget op.

3. Form til små kugler. 1 dl melblanding og ¾ dl kogende vand er nok til at lave 8-10 kugler, hvilket svarer til 1-2 portioner afhængigt af hvad du spiser til.

4. Hæld græskarfrøene på en tallerken. Rul eller skub forsigtigt kuglerne så kernerne klæber fast.

5. Varm en stegepande op til medium varme med olie. Steg kuglerne 3-5 minutter omkring eller indtil de er gyldenbrune. Nedsat varme og dæk med låg. Kog et par minutter til.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.