0



Kikærte- og quinoabrød med Incabær

Der er noget helt specielt ved duften af nybagt brød. Her kommer et glutenfrit og sundt alternativ. Med kikærter som base sammen med sunde, glutenfri meltyper såsom quinoa, mandel og kartoffelmel.

 

Du behøver:

1 ½ dl tørrede kikærter
2 ½ dl vand
1 ½ tsk. tørgær
3 spsk. koldpresset olivenolie
1 tsk. agave- eller yaconsirup
2 dl mandelmel
1 ½ dl quinoamel
1 ½ dl kartoffelmel
1 tsk xanthangummi
1 ½ tsk saltflagesalt, rosmarin og incabær til topping

Fremgangsmåde:

1. Iblødsæt kikærterne natten over eller mindst 8 timer. Skyl og kog dem i frisk, frisk vand, indtil de er bløde. Skyl igen og lad det køle af.

2. Indstil ovnen til 220 grader. Bland kikærterne med fingervarmt vand i en blender. Dejen skal være helt glat. Hæld olivenolie og sirup i.

3. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og bland derefter kikærten. Lad gæring ved stuetemperatur i 45-60 minutter.

4. Spred dejen ud i en rund bagepande eller mindre langpande. Drys lidt olie i bunden - læg først bagepapir først i bunden.

5. Pynt med incabær, rosmarin og flagsalt efter smag. Lad hæve i yderligere 15-20 minutter.

6. Bag i midten af ovnen i 30-40 minutter, eller indtil brødet har en fin farve. Tjek med brødpind. Lad brødet afkøle på en grill et stykke tid, før det serveres.




Tips!
Hvis du ikke har tid til at tilberede dine egne kikærter, kan du naturligvis bruge færdigkogte. Bare hæld og skyl før blanding. Kikærter og quinoa-brød er et dejligt brød, som du kan pynte efter sæson og din egen yndlings krydderi - soltørrede tomater, basilikum, timian, hvidløg eller oliven. Du kan også prøve nogle andre typer mel i vores brede sortiment.

Ideelt som for de fleste husholdningsmaskiner bør den samme dag nydes, men brødet kan også fryses og varmes forsigtigt i ovnen, før servering.

Godt at vide
Xanthangummi er en almindelig og vigtig komponent i bagning af glutenfri. Det bruges ofte i kombination med guar kernemel og fungerer som en fortykningsmiddel og emulgator, der har en glutenlignende effekt på dejen. Forskellen mellem guarkernemel og xanthangummi er, at førstnævnte er velegnet til kolde retter som is, frosting eller mousse. Xanthangummi er velegnet til bagning, som skal hæve.



Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.