Ingredienser:

½ dl mungbønner
Ca. 2 dl vatten
½ dl basmatiris
½ tsk. salt
½ tsk. malet ingefær
1/2 tsk. sennepsfrø
2 tsk ghee
1 tsk. gurkemeje
1 knsp. Hing Asafoetida
1
knsp. kanel
1 knsp. malet koriander
½ tsk. malet fennikelfrø
1 knsp. malet kardemomme
½ tsk. spidskommen

Fremgangsmåde: 

1. Iblødlæg mungbønnerne i mindst 4-5 timer. Kog. Efter først kogning og skylning, hæld vand og skum fra. Kog bønnerne igen. Tilsæt saltet og lad dem simre i ca. 20 minutter. Basmatirisene skylles og koges i en separat kasserolle.

2. Steg krydderierne let i ghee og hæld krydderiblandingen ned i mungbønnerne, lad det koge sammen. Bland i eventuelle hakkede grøntsager og kog indtil dine grøntsager er klar.

3. Tilsidst, når alt er kogt færdig, anretter du over presser lidt frisk citron over!

  • For personer med meget KAPHA er det godt at tilføje lidt ekstra ingefær og evt. lidt sort peber.
  • For personer med meget PITTA er det godt at mindske med ingefæren og udelukke sennepsfrø og hing.
  • For personer med meget VATA er det godt at mindske til 1 knsp. gurkemeje. Tilføj også gerne lidt ekstra ghee til maden, før du spiser.