0


Kokosfedtets fantastiske egenskaber

Et produkt, der indeholder fantastiske antiverale egenskaber, er kokosnøddeolie. Det styrker immunforsvaret og har i flere undersøgelser vist sig at bekæmpe vira, bakterier og svampe. Kokosnøddeolie består stort set af mellemkædede fedtsyrer (MCFA), som bidrager til dets antivirale, antibakterielle og antifungale egenskaber. Sådanne mellemkædede fedtsyrer inkluderer laurinsyre, myresyre, caprylsyre og caprinsyre. Kokosnøddeolie indeholder ca. 50% laurinsyre. Andre kokosnøddeprodukter, der er rige på laurinsyre, er kokosnøddefløde, frisk kokosnød og kokosflager/ chips.

Laurinsyre er det stof, der har de stærkeste antivirale og antibakterielle egenskaber af de forskellige fedtsyrer. Det forekommer i modermælk og styrker babyens immunsystem. Laurinsyre omdannes til stoffet monolaurin. Monolaurin er mere biologisk aktiv end laurinsyre og dermed større evne til at ødelægge vira, bakterier og svampe. Undersøgelser har vist, at de antivirale og antibakterielle egenskaber ved monolaurin blandt andet er, at det opløser viruss lipidhylster, der beskytter mikroorganismen og dens DNA. Dette bidrager til ødelæggelse af mikroorganismen. Et reduceret indtag af antiinflammatoriske omega 3-fedtsyrer, der er rigelige i laurinsyre, bidrager til svækkelsen af immunsystemet.

Kokosnøddeolie består af mættet fedt, men i modsætning til andre mættede fedtstoffer består det ikke af langkædede fedtsyrer, men af mellemkædede fedtsyrer. Disse mellemkædede fedtsyrer absorberes ikke af lymfen som andre fedtstoffer, men af tarmen, og de føres derefter gennem portvenen til leveren og ind i blodomløbet. De opbevares således ikke som kropsfedt, men bruges i stedet som energi af vores celler og fremskynder stofskiftet. Kroppen er let at absorbere disse mellemkædede fedtsyrer, hvilket hjælper med at sikre, at de ikke er stressende for fordøjelsen.

Kokosolie sænker kolesterolet

Kokosnøddeolie hjælper også med at sænke blodfedt og LDL-kolesterol (lipoprotein med lav densitet), som er den type kolesterol, der kan udgøre en trussel mod sundheden.

LDL, det såkaldte "dårlige" kolesterol, transporterer fedt og kolesterol fra leveren og blodet. Det er LDL, der kan forårsage plak i blodkarene. Mens kokosnøddeolie sænker LDL-kolesterol, hæver det HDL (lipoprotein med høj densitet), som er det såkaldte "gode" kolesterol. HDL-kolesterol hjælper med at fjerne kolesterol fra blodet og bringe det tilbage til leveren. Høje niveauer af HDL er forbundet med en lavere risiko for hjerte-kar-sygdom.Kokosnøddeolie er det fedt, jeg anbefaler at lave mad med, da olien er stabil og har en høj tolerance for varme. Kokosnøddeolie kan bruges i smoothies og som et alternativ til smør. Det er også fantastisk at smøre kroppen med, som et alternativ til hudlotion eller læbebalsam. Den bedste kokosnøddeolie er den, der er økologisk og koldpresset.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.