0

Citron- og lavendelmuffins med blå spirulina
Bages let med Rawfoodshops eget bageri blandinger fra Bagerina med alt fra cirkelskaller og boller til bløde cookies. Her bruger du vores lækre bagemix Lemon Sponge Cake til at fremstille veganske minimale muffinsmag af citron og lavendel og uden de sædvanlige æg!


Du mangler:
½ pose Bagerina Bagemix Citronkage
50 g vegetabilsk fedt eller kokosnøddeolie
2-3 spsk kokosnød-  eller soja fløde
2 chiaæg*
1 tsk revet citronskall
½ tsk vaniljepulver
1 knivepind gurkemeje eller safran
1 knap blå spirulina
1-3 tsk tørret lavendel

Gør dette:
1. Indstil ovnen til 175 grader. Smelt fedtet og lad det køle lidt ned. Forbered 2 chiaæg ved at blande 2 spsk chiafrø og 6 spsk vand og lad det svulme i et stykke tid. 

2. Bland fedt, kokosnød eller soja fløde med chiaægene. Tilsæt vaniljepulver og citronskall. Visp til en jævn dej.

3. Tilsæt halvdelen af bageblandingen inklusive halvdelen af det sødestof, der er indeholdt i pakningen. Bland godt, og opdæk dejen i to dele. Rør gurkemejen i den ene del og blå spirulina og lavendel i den anden.

4. Disse godbidder er bedst til bagning i mindre muffinsformer, som du først pensler med kokosolie. Klik på dej skiftevis for at komme til marmorering.

5. Knus lavendel og bag i midten af ovnen i 20 minutter, eller indtil boller er klar. Husk, at muffinserne kan føles ganske fugtige, lige før de fjernes fra ovnen. De "størkner" til noget mere, når de køler.

Tip! Sådan laver du dine egne chiaæg. Bland 1 spsk chiafrø med 3 spsk vand - de svarer til et almindeligt æg. Med chiaæg kan kagerne være lidt mere porøse end med almindelige æg.


Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.