0

NaturligsötningVores natur har så generøst bidraget med mange vidunderlige "superfoods", som kan bruges til sundere sødning. Disse muligheder bidrager selv med værdifuld ernæring, mindre kulhydrater og signifikant lavere GI end hvidt sukker, som hjælper med at holde blodsukkeret i balance.

Kokossocker
Kokossukker/kokossirup
Kokosnøddesukker og kokossirup er lavet af den søde nektar fra
blomster af kokospalmen. Det har en smag, der minder om brunt sukker og ikke af kokosnød som man måske tror. Den friske sirup tappes fra blomsterne og opvarmes i relativt kort tid og derefter reduceres til ønsket struktur. For derefter at fremstille kokosnøddesukker hældes siruppen ud for at tørres så den krystalliseres.
Sammenlignet med hvidt sukker, som har en GI-værdi på omkring 97, så ligger kokossukker / kokossirup med en GI-værdi på 35. Dette betyder, at blodsukkeret ikke forhøjes så meget som med hvidt sukker. Det indeholder også en fiber, der kaldes inulin, hvilket hjælper med en langsom glukoseabsorption og som et resultat holder glukoseniveauer under kontrol. Dette betyder kokossukker / kokossirup hjælper med at holde blodsukkeret i balance.
Kokosnøddesukker og kokossirup indeholder også næringsstoffer såsom B-vitaminer og en betydelig mængde mineraler, såsom magnesium, jern, kalium og zink. Kokossukker er omtrent lige så sødt som hvidt sukker og kan erstatte almindeligt sukker 1:1 i alle opskrifter.

Mesquite
Mesquite
Mesquite er et naturligt sødemiddel med en smag, der kan sammenlignes med karamel. Det kommer oprindeligt fra det nordlige Peru og er blevet brugt traditionelt af indianerne som både mad og medicin.
Mesquite er et træ i ærtefamilien, der tilhører slægten Prosopis. Træets frøkapsler formales ned til et pulver, som derefter bruges til sødning og krydderi. Det er rigt på protein, calcium, kalium, magnesium, jern og zink. Det har også en lav GI-værdi på ca. 25 og indeholder tæt på 25% kostfibre, som hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Mesquitepulveret kan let blandes i smoothies eller anvendes i rawfoodkager.

Yacon
Yaconpulver/Yaconsirup
Yacon, også kendt som det peruvianske jordæble, er en plante dyrket i Andesbjergene fra Ecuador til Argentina. Det er plantens rødder, at man laver yaconpulver og yaconsirup af, som derefter anvendes som et naturligt sødemiddel.
Sødmen kommer af, at roden har et højt indhold af fructooligosaccharider (FOS). Disse er kostfibre, der består af polysaccharider, der er komplekse kulhydrater som ikke nedbrydes af kroppens fordøjelsesenzymer, men når tyktarmen i intakt form. I tarmen fungerer FOS som et præbiotikum, der fodrer de gode tarmbakterierne, som fremmer en afbalanceret tarmflora. Yacon har således en meget lavy GI og påvirker ikke blodsukkeret.

Lucuma
Lucuma
Lucuma også kendt som "Inca guld" er en frugt fra Sydamerika, der vokser i subtropiske områder i Andesbjergene, hovedsageligt i Peru, Chile og Ecuador. Den søde frugt tørres og formales til et pulver og er et godt alternativ som krydderi og sødning. Smagen er sød / sur med antydninger af karamel og vanilje. Perfekt til bagning, dom topping på grød eller andre tidspunkter, du ønsker noget sødt.
Lucuma er ikke kun et godt alternativ til sukker, det er også en rigtig
superfood. Den indeholder generøse mængder af antioxidanter, B-vitaminer og mineraler og masser af fiber. Derudover har det en lav GI-værdi på ca. 25, hvilket betyder, at lucuma er godt til at holde blodsukkeret stabilt.

Bipollen
Bipollen
Bipollen, også kendt som pollenkorn, er kendt for sin fantastiske
næringsindhold. Med sin søde og let nøddede smag er bipollen blevet en meget værdsat madvare. Bipollen er klumper af plantepollen, mandlige frø og nektar, som arbejdende bier har samlet og bragt tilbage til bikuben på sine bagben.
Næringsstofkoncentrationen i bipollen er meget høj og betragtes som en af ​​naturens mest komplette fødevarer. Det består af ca. 35% protein, som inkluderer 22 forskellige aminosyrer. Samt 16 vitaminer, 27 mineraler og antioxidanter såsom bioflavonoider og polyphenoler. Det er også rigt på enzymer og co-enzymer. Bipollen er således noget, der kan bruges lige så meget til for at berige kosten som til naturlig sødning. Brug for eksempel i smoothies, drys over grød, yoghurt eller brug i rawfoodkager.

Dadelsocker och sirap
Daddelsukker/Sirup
Daddelsukker er udstenede og tørrede dadler, som derefter formales til et pulver. Det er således et helt naturligt og uraffineret produkt. Sukkerarterne i dadler er hovedsageligt glucose og fruktose sammen med små mængder saccharose og maltose.
Dadler indeholder meget fiber og indeholder en betydelig mængde kalium. De er også rige på antioxidanter såsom flavonoider og carotenoider. Daddelsukker har en god sødme, der er velegnet til bagning, drys på grød eller andre tidspunkter hvor du ønsker noget sødt. Man laver også daddelsirup af tørrede dadler.

Lönnsirap
Ahornsirup
Ahornsirup er lavet af ahorntræets saft og har en god og værdsat sødme.
I det tidlige forår samles saften og opvarmes derefter, indtil den har en sirupskonsistens.
Ahornsirup er en god kilde til zink, riboflavin, mangan og indeholder også en mindre mængde kalium, calcium og jern. Derudover indeholder den antioxidanter såsom polyphenoler. GI-værdien af ​​ahornsirup kan variere, men er normalt omkring 54. Klassisk bruges ahornsirup ovenpå pandekager, men fungerer også godt at bruge ved bagning eller andre gange hvor du har lyst til noget sødt.

Agavesirap
Agavesirup - lys og mørk
Agavesirup, også kaldet agave-nektar, er et sødemiddel, der hovedsageligt er produceret i Mexico fra agaveplantens indre kerne. Flere forskellige arter af agave kan bruges, for eksempel til Agave Tequilana.
Saften filtreres og opvarmes til omdannelse ved hydrolyse polysaccharider til enkle sukkerarter og koncentreres til en flydende sirup.
Jo mindre agavesirup er opvarmet, jo mere næring er bevaret. Agave er rig på polysaccharidinulinet. Agavesirup er sødere end hvidt sukker og har en lav GI-værdi på omkring 30. Agavesirup fås som både lys og mørk. Mørk agavesirup har en lidt fyldigere og dybere smag end lys agavesirup.

Inulin
Inulin
Inulin er et kulhydrat, der tæller som en kostfiber, fordi det ikke nedbrydes i mave-tarmkanalen. Inulin består af kæder af fruktose, der slutter med en glukosenhed. I tarmen fungerer inulin som mad til de gode tarmbakterier og fremmer således en afbalanceret tarmflora. Inulin har et glykæmisk indeks på 0. Kan bruges som sødemiddel til bagning eller når du har lyst til noget sødt.

Erythritol
Erythritol/SÖTIN
Erythritol er en sukkeralkohol, der fungerer som et naturligt sødemiddel.
Det har et glykæmisk indeks på 0, indeholder ingen kalorier og påvirker hverken blodsukker eller insulinniveauer. Erythritol findes naturligt i f.eks. vindruer, blommer og meloner. I pulverform er det let at bruge som erstatning for almindeligt sukker i opskrifter, når du vil spise sukkerfrit.
Dette var blot et udvalg af alle de tilgængelige muligheder for naturlig og sundere sødning. Prøv blot hvad der passer dig og dine smagsløg. Husk også at aldrig overdrive indtagelsen af ​​sødemidler uanset sukkerform.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.