0

Glutenfrit Vegansk Frugt- og Nødderbrød
Et godt brød at nyde til morgenmad såvel som aftenen med vegansk "smør", hjemmelavet marmelade og en kop te. Brødet fungerer godt til at skåle, men det bliver måske lettere i ovnen, da brødet kan være lidt porøst og let bryde brødristeren.

Ingredienser: 
3 dl blandede hakkede nødder
3 dl blandede hakkede tørrede frugter
3 chiaæg (1 spsk chiafrø og 3 spsk vand = 1 æg)
1/2 kop smeltet kokosnødolie jomfru
3/4 dl cashew- eller hasselnøddesmør
2 dl tigernødmel
1 dl majsmel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
Valgfri krydderier for eksempel kanel/ingefær.

Fremgangsmåde
1. Indstil og start ovnen på 170 grader
2. Børst en brødform med lidt kokosnøddeolie og anbring i et bagepapir med en let margen til kanterne. Dette er så du nemt kan løfte brødet ud af gryden.
3. Smelt kokosnøddeolien sammen med nøddesmøret og læg den i en skål. Tilberedte chiaæg ved blødgøring af chiafrø i vandet.
4. Bland melet med bagepulver og salt, og mål i skålen med de andre ingredienser.
5. Hakk nødder og frugter og bland ind, indtil alt er godt blandet. Tilsæt også chiaægene.
6. Vend dejen i den forberedte gryde. Glat toppen ud med en smørkniv eller slikkepind.
7. Læg et stykke folie løst over toppen af gryden for at forhindre for meget bruning og bagning i en time, eller indtil toppen ser tør ud og lige begynder at revne. Du kan teste, om det er færdigt ved at strikke med en tandstikker i midten. Hvis den kommer tør ud, er den færdig.
8. Jeg fjerner normalt folien i løbet af de sidste 10 minutters bagning.
9. Køleskab i 15 minutter, løft derefter brødet forsigtigt ud af formen for at køle af på en grill!

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.