Denne italienske julekage krydres normalt med alle julekrydderier, men her nøjes vi med at krydre den med den lækre kombination af kardemomme og appelsin. Den har en vidunderlig hård struktur og minder næsten om karamel.


Ingredienser:

250g blandede nødder: ca. halvdelen mandler og halvdelen hasselnødder
1 dl teffmel
150 g tørrede figner
1 appelsin (skal)
½ tsk. kardemommekerner
1 knivspids himalayasalt
¾ dl agavesirup
1 dl kokossukker
100 g mørk chokolade
1 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde:

1. Rist nødderne i en tør stegepande og skrub derefter den løse skal af med et tørt og rent håndklæde
2. Grovhak fignerne.
3. Bland figen med nødder, teffmel, appelsinskal, knuste kardemommekerner og salt i en skål.
4. Hæld sirup og sukker i en gryde og opvarm, indtil sukkeret smelter.
5. Tilsæt chokoladen, opdelt i stykker, og rør, indtil chokoladen smelter.
6. Hæld chokoladedejen i skålen med de tørre ingredienser, og rør godt for at blande alt sammen.
7. Læg dejen ned i en springform dækket med bagepapir.
8. Skyl hænderne i vand og flad kagen ud med fugtige hænder.
9. Bages ved 175 grader i 18 minutter.
10. Lad kagen afkøle, og træk derefter bagepapiret af.
11. Pudr kagen med kakaopulver, også rundt om, og skær derefter i fine skiver.