Det bedste ved pepperkager at spise dejen! Disse kugler smager lige så godt som peberkagedej, men med lidt sundere ingredienser. Så selvom du skulle spise det hele selv, slipper du forhåbentlig at få ondt i maven!

Peberkagedej

1 dl cashewnødder
1½ dl glutenfri havregryn
1½ dl udkernede dadler
½ dl gojibær
2 spsk. koldpresset kokosolie
2 tsk. peberkagekrydderi*
1 tsk. raw kakaopulver
1 knivspids himalayasalt

* Hjemmelavet peberkagekrydderi
1 spsk. malet ingefær
spsk. malet ceylon kanel
0,5 spsk. malet eller stødt kardemomme
0,5 spsk. malet kryddernellike


Fremgangsmåde:
1. Iblødlæg gojibær og dadler, hvis de ikke allerede er bløde, helst mindst en halv time.
2. Læg cashewnødder og havregryn i en blenderskål og bland det til et mel.
3. Hæld iblødlægningsvandet fra og tilsæt frugten til blenderen med de andre ingredienser og bland sammen til en dej.
4. Rul kugler af dejen, hvis den er meget fugtig, kan du lade den stivne et stykke tid i køleskabet, før den rulles.
5. Lad kuglerne stå i køleskabet i et par timer, og rul dem derefter i lidt kanel.