Quinoa er et frø oprindeligt fra Sydamerika, hvor det er dyrket i mere end 7000 år. Vi har Quinoa i mange forskellige former, hele i flere forskellige farver, som flager, puffer, grød og endda som mel! Ud over dets fantastiske, lidt nøddeagtige smag, viser vi her nogle af fordelene ved Quinoa og tilbyder derefter en vegansk og glutenfri opskrift, Quinotti - en lidt sundere version af den klassiske risotto!

Quinoa:
Højt protein- og fiberindhold
Fedtet i quinoa indeholder en god mængde Omega 3
Rigt på Magnesium & Jern
Naturligt fri for gluten

Ingredienser:
  • 1,5 dl blendede, hakkede, valgfri svampe
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl tør quinoa
  • 1 dl kokosolie smagsløs
  • 4 hvidløgsfed
  • 1 gult løg (finhakket)
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • saften fra 1 citron
  • 2 tsk. timian
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 1 spsk tamari (glutenfri soja)
  • 1,5 dl ernæringsgær
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:
  • Steg svampen let i lidt olivenolie, indtil den er klar, men stadig faste i konsistensen. Fjern gryden og tag den af varmen.
  • I en større gryde, steg quinoaen i kokosnøddeolie på medium varme under kontant omrøring!
  • Bland derefter hvidløg og gul løg i panden og steg, indtil de bliver bløde.
  • Skru ned for varmen lidt, og tilføj grøntsagsbouillon lidt efter lidt, under omrøring.
  • Når al væsken er væk, tilsæt resten af dine ingredienser, med ernæringsgæren til sidst. Bland godt i et par minutter.
  • Serveres direkte og gerne pyntet med ekstra ernæringsgær og smukke blade.