0


Rawfood kanelbolle med nødde topping
Virkelig velsmagende rawkanelboller, der minder om det midterste stykke af en klassisk kanelbolle. Her har vi løftet din yndlingsbolle til et andet niveau takket være en vidunderligt crunchy nøddepåfyldning.

Du mangler:

Bulldeg
2 dl cashewnødder
1 dl havregryn
1 dl revet kokosnød
8 udkernede dadler
1-2 spsk vand eller mere
1 spsk daddelsukker, valgfri
2 tsk vanilje pulver, valgfri
1 knivspids salt

Fyldning
1 dl mandler
8 dadler
1-2 spsk vand eller mere
2 spsk kanel
1 spsk kardemomme
2 tsk yaconsirap
1 dl pistacienødder eller hasselnødder, hakket

Kokosflager eller bipollen til topping, valgfri papirorme


Fremgangsmåde:

Bolledej

Start med at blande cashewnødder, havregryn og kokos i en melblanding. Her er det vigtigt at have en god mixer og tålmodighed. Hæld melblandingen i en skål og sæt den til side.
2. Skræl og finhak dadlerne. Bland med vand, indtil du har en glat dej. Du kan benytte lejligheden til at skabe basen til påfyldningen på samme tid.
3. Bland derefter dadelblanding med melblandingen. Tilsæt vaniljepulver, lidt salt og valgfrit sødestof. Sæt dejen i køleskabet, indtil det er tid til at rulle ud.

Fyldning

Bland dadlerne med vand og krydderier som ovenfor. Bland mandlerne separat i et groft mel, og bland derefter med daddeldej.
2. Blød mandlerne først i blød eller blancher hurtigt i en gryde med varmt vand, men så er det ikke rå mad.

Boller

1. Nu er det tid til at rulle bolledejen ud mellem to ark pergamentpapir, 5 mm er nok. Sæt det derefter tilbage i køleskabet et stykke tid.
2. Spred et godt lag fyld over bolledejen. Her kan du også drysse finhakket nødder for ekstra smag og struktur. Rul derefter dejen forsigtigt op med pergamentpapiret. Læg rullen i køleskabet eller et kort stykke tid i fryseren, så bliver det lettere at skære i dejlige boller.
4. Anbring boller i papirforme og top dem med alt påfyldning, såsom kokosnød eller bipollen.


Tip x 3!

1. Det er lidt af en opgave at blande dadlerne og dejen, men når det er gjort, er kanelboller super let at ælte.
2. Hvis du ikke strikt følger raw food supernøje, kan du riste nødderne og havregryn let i ovnen. Det giver en ekstra god smag.
3. Bollerne opbevares i køleskabet, men kan også fryses. Så er du velkommen til at benytte lejligheden til at lave en dobbelt batch.

 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.