0

Raw ketchup med soltørrede tomate
Her er, hvordan du hurtigt og nemt fremstiller din egen ketchup, rig smagfuld og med lidt eller ingen tilsat sødme. Du bestemmer! Perfekt som tilbehør til burgere og andre hurtige dagligdagsretter.


Du mangler:
100 g soltørrede tomater
2 ½ dl varmt vand 
1 dadel medjool urkärned
2 spsk koldpresset olivenolie 
1 frisk tomat 
1 tsk salt 
2 krm sort peber 
1 knap kokossukker, 
valgfri frisk basilikum efter smag


Gør dette:

1. Blød de soltørrede tomater, der ikke er gennemvædet i olie, i blød i varmt vand i 20 minutter eller mere. 2. Hæld tomaterne, og spar vandet.
3. Bland tomaterne sammen med de andre ingredienser. Fortynd med vand, indtil du er tilfreds med tekstur.
4. Smag af med dadlsukker eller anden sødning, og krydre yderligere.
5. Hæld i glaskanden med et tæt monteret låg. Tilbringer mindst en uge i køleskabet.

Tip! Brug solmodne friske tomater i god kvalitet, når de er i sæsonen. I resten af året kan du udskifte frisk tomat med dåse. Til glattere ketchup kan du sile den i en fin mesh nødderpose eller anden fin sil.
 

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.