0

Raw rødbede/gulerodsbøffer

Raw rødbede/gulerodsbøffer

Farverige og sunde raw bøffer – det perfekte veganske alternativ! Du kan nemt lave mættende bøffer med to af vores mest almindelige og mest overkommelige rodgrøntsager. Krydr med en af vores fine krydderiblandinger.


Du behøver:

4 dl revet gulerod og rødbeder eller pulp fra råjuice
2 dl græskarkerner
3 spsk. hørfrø
2 spsk. koldtpresset olivenolie
½ rødt løg, finthakket
1 spsk. grillkrydderi
½ spsk. gulerodspulver
½ spsk. rødbedepulver
salt og peber, efter smag

Fremgangsmåde:

1. Iblødlæg græskarfrøene et kvarter eller mere i varmt vand.
2. Skræl og riv gulerødderne og rødbederne fint. Hvis du plejer at lave dine egne saft, er dette en perfekt opskrift til at drage fordel af massen fra rå juice-centrifugen.
3. Hæld vandet fra græskarkernerne. Bland græskarkerne sammen med halvdelen af rodfrugterne, indtil du har en jævn "fars".
4. Tilsæt de andre ingredienser, og bland godt. Lad hvile i køleskabet i 30 minutter eller mere, så "farsen" sætter sig.
5. Form til runde bøffer og server til en salat og hummus. Fx med sennep, kapers og hakket rødløg til.

Tips!

Rødbeder er rig på nitrat, der i kroppen omdannes til nitrogenoxid og indeholder også folinsyre, alkaloider og nitrat. Det er let at forstå, hvorfor rødbeder falder inden for kategorien superfood, da det er sundt for både krop og hjerne. Mange atleter drikker for eksempel rodsaft inden en krævende konkurrence.

Raw rødbede/gulerodsbøffer

Raw rødbede/gulerodsbøffer

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.