Ingredienser:

Tomat & Cashew-sauce:

  • 1 dl cashewnødder blandet med 2 dl vand
  • 2 spsk. tomatpuré
  • ½ tsk. ahornsirup
  • ½ tsk. paprikapulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. timian
  • ¼ tsk. himalayasalt


Rødbedebund:

  • 1 dl hvidt rismel
  • 1 dl boghvedemel
  • 2 spsk. kartoffelstivelse
  • 2 spsk. rødbedepulver
  • 4 g aktivt gær
  • ½ tsk. himalayasalt
  • 1dl lunken vand
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1 spsk. extra virgin olivolie
  • 2 spsk. kokosolie (rumtempereret)


Toppings:

  • Hjemmelavet cashewost
  • Rødløg i tynde skiver
  • Spirer
  • Rødbeder i tynde skiver
  • Ernæringsgærflakes som ekstra ostesmag!
  • Granatæblekerner
  • Broccoli


Fremgangsmåde:

Cashew-tomatsauce:

  1. Iblødlæg 1 dl cashewnødder i vand i 3-4 timer.
  2. Hæld vandet fra, skyl nødderne og blend med 2 kopper nyt vand i en blender, indtil du får en glat creme.
  3. Blend derefter din cashewcreme med tomatsausen og resten af ingredienserne.


Pizzabund:

  1. Bland dine tørre ingredienser i en skål.
  2. Tilsæt derefter vand, ahornsirup, olivenolie.
  3. Bland kokosnøddeolien i med dine hænder og form små lyserøde dejkugler.
  4. Læg din dejkugle i en overdækket skål, så den hæver i ca. 30 minutter.
  5. Stil oven på 200 grade.
  6. Form din dejbold til en flad rund pizzabase med en kagerulle.
  7. Bages i ovnen på et ark bagepapir i ca. 5 minutter.
  8. Tag den ud af ovnen, og hæld din cashew- tomatsauce og toppings!
  9. Bages i ovnen i ca. 15 minutter mere.
  10. Nyd din pizza sammen med en farverig salat.