0

En perfekt buffetret eller som tilbehør til et måltid. Den cremede butternut smager lækkert med safranen og de sprøde granatæblekerner. Kikærtecouscous er rig på protein og mætter rigtig godt!

Ingredienser:
600 g butternutsquash
4 dl kogte kikærter (ca 1 ¾ tørrede)
2 spsk. olivenolie
1 spsk. paprikapulver
½ tsk. cayennepeber
1 hvidløgsfed
Salt og sort peber

3 skalotteløg
2 hvidløgsfed
1 pakke safran
4 dl vand
4 dl kikærtecouscous
ca 150 g frisk spinat
salt

1½ dl ristede mandler, hakkede
1 dl granatæblekerner


Fremgangsmåde:
 
1. Skær butternut squashen ud, og skær den derefter i mundrette stykker. Drys lidt olie i bunden af en ildfast form og tilsæt squash, salt og peber.

2. Bland de kogte kikærter med olivenolie, paprikapulver, cayennepeber, revet hvidløg, salt og peber i en skål og omrør. Hæld kikærterblandingen over butternut-squashen i formen og steg derefter i ovnen ved 225 grader i cirka 25 minutter, eller indtil squashen føles helt blød og har fået noget farve.

3. Skræl og hak skarlotteløget, skræl hvidløg og skær i tynde skiver. Steg skarlotteløg og hvidløg med olivenolie i en pande, indtil løgene begynder at få farve. Tilsæt safran og lad det småkoge i et minut. Tilsæt vandet og kog. Fjern det fra varmen, og tilsæt couscousen, omrør og lad stå i 10 minutter.

4. Vend spinaten ned i couscousen, så den blødgørs lidt. Læg på et fad, vend halvdelen af squash og kikærter ned i, og fyld derefter med resten. Top op med ristede mandler og granatæblekerner.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.