0

SAFRANSCOUSCOUS

En perfekt buffetret eller som tilbehør til et måltid. Den cremede butternut smager lækkert med safranen og de sprøde granatæblekerner. Couscous er rig på protein og mætter rigtig godt!

Ingredienser:
600 g butternutsquash
4 dl kogte kikærter (ca 1 ¾ tørrede)
2 spsk. olivenolie
1 spsk. paprikapulver
½ tsk. cayennepeber
1 hvidløgsfed
Salt og sort peber
3 skalotteløg
2 hvidløgsfed
1 pakke safran
4 dl vand
4 dl couscous
ca 150 g frisk spinat
salt

1½ dl ristede mandler, hakkede
1 dl granatæblekerner


Fremgangsmåde:
 
1. Skær butternut squashen ud, og skær den derefter i mundrette stykker. Drys lidt olie i bunden af en ildfast form og tilsæt squash, salt og peber.

2. Bland de kogte kikærter med olivenolie, paprikapulver, cayennepeber, revet hvidløg, salt og peber i en skål og omrør. Hæld kikærteblandingen over butternut-squashen i formen og steg derefter i ovnen ved 225 grader i cirka 25 minutter, eller indtil squashen føles helt blød og har fået noget farve.

3. Skræl og hak skarlotteløget, skræl hvidløg og skær i tynde skiver. Steg skarlotteløg og hvidløg med olivenolie i en pande, indtil løgene begynder at få farve. Tilsæt safran og lad det småkoge i et minut. Tilsæt vandet og kog. Fjern det fra varmen, og tilsæt couscousen, omrør og lad stå i 10 minutter.

4. Vend spinaten ned i couscousen, så den blødgørs lidt. Læg på et fad, vend halvdelen af squash og kikærter ned i, og fyld derefter med resten. Top op med ristede mandler og granatæblekerner.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.