0

BRÆNDENÆLDE- OG CASHEWSCONES
6-8 stk.

Ud med søde, usunde scones! Her har du en sund og velsmagende opskrift med både gurkemeje og brændenælde – en rigtig superfood. For at kroppen kan absorbere gurkemejens gode egenskaber på den bedste måde tilsætter vi også en knivspids sort peber.



Du behöver:
1 dl cashewnødder
1-2 dl varmt vand
3 spsk. ernæringsgær
1 tsk. gurkemeje
¼ tsk. salt
2 dl teffmel, lyst
1 dl cassavamel
1 dl kokosmel
2 spsk. hørfrømel
4 tsk. bagepulver
1 tsk. himalayasalt
1 dl brændenældeblade tørrede*
1 dl ernæringsgær
½ tsk. gurkemeje
1 knivspids sort peber
5 dl mandelmælk eller soyghurt
1 spsk. æblecidereddike
1 ½ dl plantebaseret smør eller kokosolie


Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 175 grader. Blødgør cashewnødderne i det varme vand, og tilsæt ernæringsgæren, salt og gurkemeje. Lad absorbere. Dette giver en nærende gærsmag og en fin farve.


Tilsæt de andre tørre ingredienser i en stor skål og bland godt. Varm mandelmælk, æblecidereddike og smør / olie lidt for at gøre det lettere at arbejde med eller stil ved stuetemperatur. Og hæld i skålen med det tørre og omrør. Sil det meste af væsken fra cashewnødderne.

Bland nødderne groft i en blender. Bland cashewnødder i skålen til en jævn dej. Form dine scones og placer på en bageplade med bagepapir. Hak dem let med en gaffel eller kniv. Bages midt i ovnen i cirka 20 minutter.

Nyd straks med vegetabilsk smør eller flødeost og en lækker marmelade. Passer også perfekt til en kop brændenælde-te.

Tips! 
Vores velsmagende brændenælde-te er ideel til brug i denne opskrift, hvis du ikke har adgang til selvplukkede brændenælder. 

Du kan også smagsætte scones på andre måder. Som for eksempel med groft hakkede hvidløgsfed stegt i kokosnøddeolie. Hvis du har adgang til friske brændenælder er det også godt at have den i, måske sammen med for eksempel friske ramsløg. Du kan også blande friske brændenælder i og blande med mandelmælken.




Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.