0

Sommerlig cheesecake med jordbær og rabarber

Denne lækre sommertærte er lavet af en lækker nødde- og mandelbase, en lækker cremet fyld af både friske og frysetørrede jordbær og spæde rabarbere. Derefter topper du med endnu flere friske bær! Super sommerstemning! Og bedst af alt - kagen er helt raw og vegansk.

12 portioner

Du behøver:

Bund

10 medjooldadler, udkernede

1 ½ dl hasselnødder

1 ½ dl mandler

1 tsk. kardemomme

1 tsk. vaniljepulver

1 knivspids salt

Fyld

8 dl cashewnødder

2 dl kokosfløde

2 dl finthakkede rabarber

2 dl friske jordbær

1 dl kokosolie

1 dl agavesirup

2 spsk. citronjuice

½-1 dl frysetørrede jordbær

1 spsk. pink pitayapulver, for farvens skyld (valgfrit)

½ tsk. vaniljepulver

Garnere med:

Pistacie eller kokosnøddeflakes, friske jordbær, citronmelisse eller spisebare blomster.

Fremgangsmåde:

1. Iblødlæg cashewnødderne i 4-5 timer eller natten over. Hæld iblødlægningsvandet fra og skyl nødderne omhyggeligt.

2. Dæk bunden af en form med plastfolie eller bagepapir.

3. Hak dadlerne groft. Bland nødder med kardemomme, vanilje og salt i en blender eller foodprocessor. Tilføj dadler under fortsat omrøring i blenderen, indtil du har en fast dej. Tryk dejen ned i formen og placer i fryseren et stykke tid.

4. Nu er det tid til at lave fyldet. Bland cashewnødder med andre ingredienser, indtil blandingen er helt jævn. Hæld i formen og frys igen i en time eller mere.

5. Lad kagen tø et kvarter før servering og pynt med jordbær, pistacienødder og lidt citronmelisse eller spiselige blomster. Afslut med lidt agavesirup, hvis vi vil have lidt mere sødme.

Tip!

Kagen kan med fordel tilberedes en dag eller to i forvejen eller fryses i god tid. Du placerer garnering på samme dag som kagen, der skal nydes. Derefter vil kagen vare så længe bærrene er friske.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.