0

Følg vores tips for at få den perfekte spiresalat!

1. Rens frøene ved at skylle dem i f.eks. en sigte.

2. Læg frøene i blød for at aktivere dem. Afhængigt af hvilke frø eller bønner du vil spire, kan de have brug for forskellige opsugningstider, forskellige mængder vand, forskellige tidspunkter for spiring og forskellige mængder sollys. Generelt skal bønner iblødlægges i op til 24 timer. Mellemstore og små spirer som radisse, bukkehorn og alfalfa har brug for mellem 6-12 timer. Nogle spirer som chia og karse behøver slet ikke at iblødlægges, da de danner en gelatinøs slim ved kontakt med vand!

3. Skyl spirerne med vand, når de er næsten tørre, og lad vandet dræne helt. Hvor ofte dine små spirer skal vandes/skylles afhænger af frøvariationen, temperaturen, spireudstyret og iltforsyningen. Inden frøene har fået en lille hale, er de ikke så følsomme for overvanding. Så indtil den lille hale kigger frem, bør spirerne konstant være våde.

4. Sollys eller ej? Sollys påvirker smagen af dine spirer, og generelt giver mere sollys grønnere spirer med en mere bitter smag, især mungbønner og andre spirer med mindre smag.

5. Høst spirerne når de har nået den ønskede størrelse! Hvis du lader dine spirer vokse for længe, bliver næringsstofferne mindre koncentreret, og kimen bliver mere fyldt med vand. Høstede spirer opbevares tørt, i køleskab og i lukket emballage.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.