0

ISLATTE PÅ TIGERNØDDER

Har du hørt om Tigernød, også kaldet Chufa eller Jordmandler?
Tigernøden er på trods af navnet ikke en nød, men en art i semi-græsfamilien og kan derfor også spises af nødderallergikere. Tigernødden er populær i paleodiet, hvor den er bedst kendt som en kilde til prebiotisk fiber, der foder de gode bakterier i tarmen. Derudover er tigernød rig på antioxidanter, vitaminer (især E) og mineraler (såsom kalium og jern). De har også lavt GI! Prøv denne super "nød" - nedenfor er en opskrift på en kølig islatte på Tigernød!



Ingredienser: 
3 dl tigernødder
8 dl vand
1/2 kop kaffepulver eller kold kaffe / espresso
1 spsk yaconsirup

Hvis du vil gå, serveres denne drink også varm, smag venligst med lidt kanel, kardemomme, chokolade eller måske endda en stænk af Baileys.


Framgangsmade:

1. Vask de 3 kop tiger nødder grundigt, læg dem i en skål, dæk dem med koldt vand og lad dem stå i 18-24 timer.

2. Sil vandet, og hæld dem i en kraftig blander med ca. 8 dl vand, bland med høj hastighed i 2 minutter.

3. Brug derefter mælkepose til at sile mælken. Hvis du kun vil have en lidt tykkere konsistens på drikkesilen kun et halvt eller tre kvarter og spare lidt, mens du tilsætter den anstrengte "tigermælk".

4. Tilsæt kaffen og sød eventuelt med lidt yaconsirup. Naturligvis er nødderne allerede lidt søde, så du behøver ikke meget tilsat sødme, prøv det ud.

5. Serveres godt kølet med isterninger, top med lidt hele eller nymalet kaffebønner.

Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.