0

Vegansk sild med cashewmayonnaise

Jul, påske eller midtsommer. Sild har altid ret – uanset sæsonen. Og selvfølgelig skal der være et vegansk sild alternativ ved bordet. Her har vi brugt aubergine, men det går lige så fint med tofu eller andet vegansk alternativ.

Du behøver:

1 aubergine eller den modsvarende mængde tofu i stykker

1 spsk. koldtpresset olivenolie

1 bundt fersk dild

1-2 dl cashewmayonnaise eller anden valgfri mayonnaise

1 spsk. dijonsennep

1-2 tsk. æblecidereddike

1 tsk. stensalt med urter

1 tsk. løgpulver, valgfrit

salt og peber, efter smag

Fremgangsmåde:

1. Start med at skære auberginen i længderetningen - ca. ½-1 cm tyk. Steg skiverne gyldne i olie. Salt og peber.

2. Lad køle af og skær i mundrette bider. Det er også muligt at stege skiverne i en ovn ved 200 grader. Tager cirka 15 minutter. Vend efter halvtid.

3. Hak dild og bland med de andre ingredienser i en skål. Vend aubergine eller tofu i.

4. Silden holder mindst 4-5 dage i køleskabet og kan med fordel laves på forhånd.

5 slags sild!

Du kan smage din sild på mange forskellige måder. Her er fem friske forslag:

Æblesild - tilsæt 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje og ½ dl tørrede æblekuber. Placer terningerne i lunkent vand et stykke tid, indtil de bliver bløde.

Hvidløgsild - tilsæt hvidløgspulver efter smag og erstat den friske dild med hakket frisk græsløg. Eller et par teskefulde urter.

Tomatsild - tilsæt 1 tsk. paprikapulver og finthakkede soltørrede tomater.

Citrussild - Udskift eddiken med citronsaft og skallen fra en ½ citron eller lime.

Ramsløg sild - Tilsæt ½ spsk. løgpulver og et finthakket salatløg.


Post comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.