Wienernougat er en ægte juleklassikker. Her søder vi det naturligt med agavesirup, men det kan også erstattes med 1 ½ dl kokosnøddesukker. Teksturen på nougaten er i så fald sprødere, men smagen er lige så lækker. Det er også muligt at gøre opskriften raw, så undlader du bare ikke riste hasselnødder, vælge raw kakaopulver og kakaosmør og sørg for at smelte kakaosmørret forsigtigt.

Ingredienser:

4 dl hasselnødder
65 g raw kakaosmør
1½ dl kokossukker eller 1 ¼ dl agavesirup
1-2 spsk. raw kakaopulver
1 knivsspids himalayasalt
2 dl mandelflager

Fremgangsmåde:

1. Stegt hasselnødder i en tør stegepande. Fjern løse skaller ved hjælp af et tørt og rent håndklæde.
2. Læg nødderne i en blender eller i en blandeskål, der bruges med en stavmikser. Blend indtil du har et fint mel.
3. Hak kakaosmørret fint og smelt på lav varme i en gryde.
4. Hæld kakaosmør, agave, kakaopulver og salt i blandeskålen, og blend sammen, indtil glat. Vend mandelflagerne i..
5. Læg plastfolie i en form og skub nougaten ud til ca. 2 cm i højden. Sæt i køleskab til at sætte og skæres derefter i stykker.