På lager

Chiafrø Sorte ØKO 100g

Specialpris 13,00 DKK Normalpris 25,00 DKK
ØKO - RAW - VEGANSK
Indsend din bedømmelse
Kun registrerede brugere kan skrive anmeldelser. Venligst, Log ind or opret en konto.
Kampagne -50%

Relaterede artikler

Chiafrøet, det lille supersunde frø, der har en flere tusinde års lang tradition blandt indianerne, dyrkes højt oppe i Andesbjergene. Sorte chiafrø har et højt indhold af omega-3, kostfiber, høj kvalitets protein, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Frøene består af gelédannende fibre, som giver et stabilt blodsukker og binder vand i 12 gange sin egen vægt, hvilket hjælper forbrændingen og forbedrer væskebalancen.

Det medfører en række sundhedsfordele at indføre chiafrø i den daglige kost. Det er en tusinde år gammel fødevare med unikke egenskaber pga. næringsindholdet, stabilitet, funktionelle egenskaber og tilskud af kostfibre, antioxidanter, omega-3-fedtsyre, vandbindende kolloider, vitamin B, mineraler og protein.

Omega-3 & lang holdbarhed

Chia som Omega-3 kosttilskud hjælper til med at undgå udfiskning af havet, samtidig med at man undgår de gifte og tungmetaller, som akkumuleres i fisk og fiskeprodukter. Chiafrø har en vigtig fordel i sammenligning med hørfrø og fiskeprodukter, da det kan opbevares i årevis uden at smag, lugt og næringssammensætningen ændres. Chiafrø har en neutral smag og lugt, og er et stabilt, naturligt og miljøvenligt produkt.

Kostfiber & gelering

Chia topper topper kostfiberlisterne - de indeholder flere gavnlige opløselige og uopløselige kostfibre end nogen anden fødevare. Hvis man blander en spiseske chiafrø i et glas vand og lader det stå i 30 minutter, så dannes en fast gele. Denne geledannelse sker på baggrund af de opløselige kostfibre, som er i frøene. Samme geledannelse sker i maven, når man spiser chiafrø, og det indebærer, at der dannes en barriere mellem kulhydrater og fordøjelsesenzymerne, der nedbryder disse til sukker. Udover de klare fordele for diabetikere, indebærer denne langsomme nedbrydning af kulhydrater til sukker også øget udholdenhed. Kulhydrater er kroppens brændstof og en stabil metabolisme betyder ligeledes et mere stabilt blodsukkerniveau i blodet over en længere tidsperiode.

God proteinkilde

Som proteinkilde, absorberes chiafrøene let, hvilket betyder at næringsstofferne hurtigt når, og absorberes, af kroppens celler. Dette er især vigtigt ved hurtig vækst, fx hos børn og teenagere, celleopbygning hos gravide og ammende kvinder, samt ved opbygning af muskelceller hos idrætsfolk og motionister.

Som bindemiddel i stedet for æg

Æg anvendes ofte som bindemiddel i opskrifter. Chiafrøene kan anvendes i stedet for æg for at opnå samme funktion. 1 spsk. malede chiafrø + 3  spsk. vand erstatter 1 æg.

Ingredienser: Rå, økologiske sorte chiafrø (100%).

Dosering: Anbefalet dagligt indtag maks. 15 g.

Oprindelsesland: Argentina.

Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.

Anvendelse:

● Strø på salater, som ekstra næring og crunch.
● Anvendes som æggeerstatning i bagværk.
● Anvend malede chiafrø som jævning i supper og saucer i stedet for stivelse.
● Læg chiafrø i blød natten over og lav en udsøgt, tapioka-lignende budding.
● Erstat op til 1/5 af melet ved bagning med malede chiafrø.

Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1920,5 kJ / 459 kcal
Fedt: 33 g
- heraf mættet fedt: 3,5 g
Kulhydrat: 2,3 g
- heraf sukkerarter: 1,5 g
Protein: 22 g
Salt: 0,01 g

Mere information
Manufacturer Nej
Egenskaber Raw, Øko, Vegansk, Glutenfri, Ingen Raffineret Sukker, Laktosefri, Low Carb
Certificeringer EU-økologisk
To Top