Couscous er en nationalret i Algeriet, Marokko og Tunesien. Den forekommer også i Vestafrika, dele af Mellemøsten og i landene omkring Middelhavet. Det var sandsynligvis berberne, der først spiste couscous. Ved at fugte mel og rulle det til små kugler, som derefter blev tørret, kunne man forlænge holdbarheden. Det smager godt, er nemt at tilberede og er et godt alternativ til pasta, ris og kartofler. Couscous lavet af majs er et lækkert madtilbehør. Med sin fremragende smag passer majscouscous glutenallergikere.
Lav en couscoussalat:
Bland færdig kogt couscous i en salat med hakkede grøntsager og en hjemmelavet dressing.
Ingredienser: Økologisk couscous af majs (100%).
Oprindelsesland: Italien.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Tilberedning: Tag en lige så stor mængde couscous som vand. Kog vandet og tilsæt evt. lidt olivenolie, fjern gryden fra varmen og hæld couscous i og rør rundt. Lad det stå og trække nogle minutter, derefter er det klart.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 1464,4kJ /350 kcal
Fedt: 1,8 g
- heraf mættet fedt: 0,3 g
Kulhydrater: 69,7 g
- heraf sukkerarter: 2,2 g
Protein: 11 g
Salt: 0,01 g