Mandler er en af de mest næringsrige nødder. Mandler er metabolisk basiske og indeholder quercetin og kaempferol. Mandler er rige på komplekse kulhydrater, fiber, protein, enumættet fedt, jern, calcium, zink, B-vitaminer og antioxidanten vitamin E. Da mandler ikke er en nød, men et frø, reagerer de fleste nødderallergikere ikke på mandler.Kun to spiseskefulde mandler giver så meget som 35% af dit daglige behov for antioxidant-vitamin E. Vitaminer B2 (riboflavin) og B3 (niacin) hjælper dig med at reducere de skadelige virkninger af stress. Mandler er også en god kilde til vitamin B9 (folsyre), hvilket er især vigtigt for proteinmetabolismen.
Med en lækker og mild smag kan mandler bruges i kager, smoothies og salater. Du kan også lave din egen mandelmælk ved at blande mandlerne med vand, som du derefter sil ved hjælp af en nøddemælkepose eller klæde. Mandler er et perfekt supplement til enhver rawfood udøver. Mandler er modstandsdygtige over for skimmel og er derfor også fremragende til at blødgøre eller spire for at øge ernæringsværdien yderligere!