Hasselnødder har en lækker nøddesmag. De er naturligt rige på gode fedtstoffer, kostfibre, protein, B-vitaminer, antioxidanter og magnesium. Magnesium er nødvendigt for normal nerve- og muskelfunktion. Magnesium bruges også i kroppens egen produktion af proteiner.
Anvend hasselnødder til madlavning eller som snack, som de er. Prøv for eksempel at lave en god og sund hasselnøddemælk: Bland gennemblødte hasselnødder med masser af vand i en blender og sil godt. Hasselnødder er også velegnede til hasselnøddesmør og bagværk.
Hasselnødder er meget velegnede til diæt med lavt kulhydratindhold.
Hassel (Corylus avellana) er undertiden, især i tæt skov, et lille træ 5-8 meter højt, men bliver ofte en busket busk gennem de mange skud fra rodkraven. Hassel er et træ, der har eksisteret i meget lang tid. Der er oplysninger, der viser, at hassel er vokset helt op i Ångermanland omkring 9500 f.Kr. Derefter dannede hasselskoven sammen med egetræ og lind.