Økologisk ceylonkanel, også kendt som ægte kanel "Cinnamomum Verum" er lysere i farven end kassiakanel, og stængerne er sprødere og lettere at pulverisere. Ægte kanelpulver har en mild og aromatisk smag.
Kumarinindholdet er lavere end i almindelig kassiakanel (der indeholder betydelige mængder). For meget kumarin er skadeligt for leveren, og blot en teskefuld kassia indeholder den maksimale mængde af kumarin for en person på 50 kg. Så børn bør være ekstra forsigtige, og det kan være smart at skifte til ceylonkanel, som også er meget rig på antioxidanter, folat og vitamin K, samt mineraler såsom kalium, calcium, mangan og jern.
Kanel er en af de ældste kendte krydderier. Kanel er nævnt i Bibelen, og blev anvendt i det gamle Egypten som et lægemiddel, og som aroma i drikkevarer. Kanel var så populært, at man værdsatte det mere end guld. I Kina, har man traditionelt anvendt kanel for sin varmende effekt på forkølelse og influenza.
Anvend ægte kanelpulver til at smagssætte bagværk og madretter. Anvendes bl.a. til morgenmaden i både mysli og grød.
Ingredienser: Pulver af økologisk, råtørret ceylonkanel (100%).
Oprindelsesland: Indien.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1138 kJ/272 kcal
Fedt: 3 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 56 g
- heraf fibre: 24 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 4 g
Salt: 0 g