Lækre raw jordnødder, helt naturlige! Egentligt er jordnødder botanisk set ikke nødder, men bælgfrugter, ligesom ærter og bønner. De vokser derimod under jorden i bælger/skaller (1-4 stk. per bælge). Her i vores del af verden spiser vi oftest jordnødder som snack eller bruger dem i slik og bagværk. I Asien bruger man fx jordnødderne i jordnøddesauce (satay), i wokretter, sammenkogte retter og i salater. Men den største produktion er jordnøddeolie.
Jordnødder indeholder meget protein, hele 25 g / 100 g og passer derfor godt som et proteinrigt mellemmåltid. De har en fyldig og lettere sødlig smag. Jordnødder er desuden rige på magnesium, fosfor og mangan.
Ingredienser: Rå, økologiske jumbojordnødder.
Oprindelsesland: Kina.
Opbevaring: Tørt og køligt, åbnet pose opbevares i køleskab.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 2456 kJ/587 kcal
Fedt: 49 g
- heraf mættet fedt: 6,8 g
Kulhydrater: 8,2 g
- heraf sukkerarter: 1,1 g
Protein: 25,7 g
Salt: 0,04 g
Vitamin E: 9,1 mg
Folat: 101 mcg
Jern: 3,2 mg
Magnesium: 180 mg