Boghvede (Fagopyrum Esculentum Moench), er en plante nært beslægtet med rabarber og skovsyre. Boghvedens frugt anvendes til at lave mel, gryn eller til at puffet boghvede af. På trods af sit navn, er boghvede ikke en kornsort. Navnet stammer fra det kommer hollandske boekweit, som betyder boghvede, da kornene ligner bog, og deres smag og anvendelse minder om hvede.
Puffet boghvede er ideelt som et proteinrigt tilskud i din mysli eller granola. Dt kan desuden anvendes i bagværk eller salater.
Ingredienser: Afskallet, puffet boghvede*.
* Økologisk dyrkning.
Oprindelsesland: Tyskland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi 1551kJ/ 371kcal, fedt 4,9g heraf mættet fedt 1,5g, kulhydrater 65,1g heraf sukkerarter 1,1g, protein 12,4g, salt 0,010g.