Reishipulver. Reishi (Gandoderma incidum) er en svamp, der vokser i Kina, hvor den går under namnet Ling Zhi, mens den i Japan og hos os er mere kendt som Reishi. Tidligere anvendtes den kun af det kongelige hof pga. dens høje råvarepris. I dag dyrkes den i plantager, og tørres og males for at bevare næringsstofferne og sælges som helsekost.
Reishi menes at forbedre koncentrationen og hjælpe kroppen med at udskille urenheder og toksiner. Det er en adaptogen, og kan derfor med fordel anvendes i stressede perioder for at støtte det generelle velvære i kroppen. Reishipulver anvendes traditionelt fx ved kronisk træthed, for at støtte immunsystemet, ved autoimmune sygdomme (fx MS, diabetes, inflammation i blodkarrene), degenerativ sygdom, virusinfektioner, hudproblem (fx akne, psoriasis, herpes), allergi, astma, depression, stress, søvnløshed, for at støtte leverens aktivitet, balancere kolesterolnivåer etc. Reishipulver er rig på B-vitaminer, fosfor, kobber og kalium.
Ingredienser: Økologisk, råtørret reishipulver (100%).
Oprindelsesland: Kina.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Dosering: Den foreslåede dosis er ½ - 1 tsk. per dag. For at få den maksimale virkning, skal du lave en te af det og lade det koge et stykke tid for at trække næringen ud.
Den anbefalede dosis bør ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke anvendes som et alternativ til en varieret kost. Opbevares tørt og utilgængeligt for børn.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 895,4kJ/ 214 kcal
Fedt: 2,2 g
- heraf mættet fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 1,6 g
- heraf sukkerarter: 0,5 g
Protein: 10,6 g
Salt: 0 g.