Siberisk ginseng eller russisk rod, som den også kaldes, er en fjern slægtning til asiatisk ginseng, Panax ginseng. Siberisk ginseng vokser i Taiga regionen i sydøstre Rusland, i Nordkina, i Korea og i Japan. Det er roden (Eleutherococci radix) og bladene (Eleutherococci folium) af Siberisk ginseng, som anvendes. De aktive ingredienser er lignan-glycosider (liriodendrintyp) og coumariner (isofraxidin).
Siberisk ginseng indeholder syv definerede eleutherosider. De mest omtalte er eleutherosiderne B og E. Det indeholder også polysaccharider, som spiller en vigtig rolle for effekten på immunsystemet. Russisk rod, som kombineres med Schisandra og rosenrod giver en særdeles god effekt. De tre komplementerer og forstærker hinanden.
Ingredienser: Økologisk, råtørret sibirisk ginseng (100%).
Oprindelsesland: Kina.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Dosering: 1/4 - 1/2 tsk. 1 til 2 gange dagligt anbefales. Bland det i smoothies, vand, juice eller lignende.
Den anbefalede dosis bør ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke anvendes som et alternativ til en varieret kost. Opbevares tørt og utilgængeligt for børn.
Forsigtighed: Hvis russisk rod indtages for sent om aftenen, kan man have svært ved at falde i søvn. Overskrid ej den angivne dosis. Ikke egnet til gravide eller ammende.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 401,7 kJ / 96 kcal
Fedt: 0,7 g
- heraf mættet fedt: 0,3 g
Kulhydrat: 7,9 g
- heraf sukkerarter: 1,5 g
Protein: 10 g
Salt: 14,4 g