Alfalfafrø er fantastiske at dyrke! De er superlette at så, og har samtidigt et meget højt indhold af næringsstoffer. Alfalfa er en bælgfrugt, som tilhører familien af bælgplanter og alfalfafrøene anvendes mest til spiring. Alfalfaspirer er rige på protein og fibre, så de hjælper med til at holde sulten væk. Alfalfaspirer indeholder også calcium, B-vitaminer og C, D, E og K-vitamin. Smagen er mild og spirrerne egner sig til salater og som smørrebrødspålæg.
Ingredienser: Råtørrede, økologiske alfalfafrø (100%).
Oprindelsesland: Italien.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Dyrkning: Læg en spiseske (25 ml) frø i en glaskrukke eller spirekrukke. Hæld 250 ml vand i. Læg frøene i blød natten over, de svulmer kraftigt. Hæld vandet fra og skyl et par gange. Lad alt vandet rinde fra. Skyl frøene mindst 2 gange per dag. Skyld spirerne når de er færdige og spis med det samme, eller opbevar dem i åben plastpose 3-4 dage i køleskabet. Skyl regelmæssigt.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 121,3kJ/29 kcal
Fedt: 0,7 g
- heraf mættet fedt: 0,07 g
Kulhydrat: 3,8 g
- heraf sukkerarter: 0,2 g
Protein: 4 g
Salt: 0 g