Allergivenligt proteinpulver
Ærteprotein er en kilde til rent protein. Vegetabilsk proteinpulver afledt fra gule ærter (Pisum sativum). De fleste kommercielt tilgængelige proteinpulvere er afledt fra soja, ris, æg, eller mejeriprodukter, hvilket ofte kan være problematisk for personer med allergi eller en følsom mave.
Vi har valgt ærteprotein, da det er et plantebaseret, allergivenligt protein, som giver en høj biologisk værdi (65,4%). BV er en præcis indikator på den biologiske aktivitet af protein. Den måler den faktiske mængde protein, som deponeres per gram absorberet protein. Høje BV proteiner er et bedre valg til at støtte immunforsvarets funktion, og IGF-1 (insulin-like growth factor stimulering).
Ærteprotein har en god næringsprofil, er fri for gluten, laktose, kolesterol og andre anti-næringsmæssige faktorer.
Ærteprotein er et komplet proteintilskud (83% protein) med få kulhydrater og lavt fedtindhold. Vores ærteprotein er udvundet af gule ærter (Pisum sativum), hvilket giver dig et letopløseligt protein, som er meget let at absorbere for maven. Protein fra ærter en rig kilde til de essentielle- og forgrenede aminosyrer. Proteinet har også den rigeste kilde af aminosyren Arginin.
FN og WHO
Ærteprotein anbefales af FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO), da ærteprotein har en essentiel aminosyreprofil, som egner sig godt til menneskeføde.
Det har en udmærket næringsindhold og er et godt kompliment til valleprotein, hampeprotein og risprotein. Derudover kan en kombination af ærteprotein og risprotein komplementere hinanden, og give en mere varieret aminosyreprofil. Risprotein er rig på de svovlholdige aminosyrer metionin og cystein, men indeholder blot lidt lysin. Dette påvirker signifikant bioaktiviteten og optagelsen af proteinet. Ærteprotein er derimod naturligt rig på lysin og metionin, men indeholder mindre cystein.
Selvom du ikke har noget problem med valleprotein, er ærteprotein et godt kompliment til mælkeproteinpulver. Du kan også veksle mellem hampeprotein, ærteprotein og risprotein for at få en god balance.