Azukibønner er rige på fibre og har et højt indhold af protein. Indeholder også folinsyre, magnesium og jern. Azukibønner er en af de lettest fordøjelige bælgfrugter, og med et forholdsvis lavt kalorieindhold og fedtindhold. De har en let sødlig smag, og er lækre både varme og kolde i fx salater eller gryderetter.
Ingredienser: Råtørrede økologiske azukibønner (100%).
Oprindelsesland: Kina.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Tillredning: Læg dem i blød i dobbelt mængde vand i 8 timer. Kog derefter i nyt vand. 1 del bønner til 2 dele vand. 1 dl bønner giver ca. 3 dl kogte bønner.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1255,2kJ/300 kcal
Fedt: 1,5 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 50 g
- heraf sukkerarter: 2,2 g
Protein: 22 g
Salt: 0 g