Boghvedefrø til spiring. Disse boghvedefrø er populære til dyrkning af micro greens (boghvedesalat). De små boghvedespirer har en lækker smag og smager fantastisk i salater. Kan dyrkes i jorden ligesom solsikkefrø. Økologiske boghvedespirer er god hverdagsmad og er rige på C- og B-vitaminer.
Boghvede er faktisk en urt, men dets værdifulde egenskaber og sammensætning gør, at det ligner en kornsort, og det tæller det som et pseudo-korn. Boghvede er meget let at fordøje og rig på mineraler.
Ingredienser: Økologiske spirefrø af boghvede (100%) Fagopyrum esculentum Moench.
Oprindelsesland: Holland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Spiring: Skyl frøene grundigt og læg dem i blød natten over, dækket grundigt med rigeligt med vand, ca. 3 gange så meget som mængden af frø. Hæld iblødsætningsvandet fra og skyl dem grundigt igen. Lad vandet rinde fra i en spirebeholder og skyl hver 8. time. De vil spire allerede efter 1-2 dage, og er færdige efter 3-4 dage. De holder sig bedst, hvis de er tørret før de kommes i køleskabet.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1456 kJ /348 kcal
Fedt: 2,1 g
- heraf mættet fedt: 0,3 g
Kulhydrat: 73,3 g
- heraf sukkerarter: 36,1 g
Protein: 9 g
Salt: 0 g