Pinto bønner er en variant af kidneybønner (røde bønner), og tilhører ærteblomst-familien. De fïndes i forskellige størrelser, og er lyst beige-brune med mørkebrunt plettet mønster. Når bønnerne er kogt forsvinder mønsteret dog, og bønnerne bliver brun-lyserøde. Pintobønner er nemme at tilberede, og har en mild nøddeagtig smag. Passer godt til varme retter såsom sammenkogte retter, moussaka og i texmex-mad. Kogte bønner kan også marineres fx i lidt avocadoolie, æbleeddike med salt og peber. Fungerer også som en snack eller som tilbehør til mad.
Pintobønner er rige på protein, jern, magnesium og kostfibre.
Ingredienser: Økologiske, råtørrede pintobønner (100%).
Oprindelsesland: Kina.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Tilberedning: Lig i blød i 10 timer inden kogning. Kogetid: 60 min.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 1452 kJ / 347 kcal
Fedt: 1,23 g
- heraf mættet fedt: 0,24 g
Kulhydrater: 47,05 g
- heraf sukkerarter: 2,11 g
Fibre: 15,5 g
Protein: 21,4 g
Salt: 0 g