Delte røde linser, også kaldet masoor dal, er en almindelig ingrediens i det indiske køkken. De er meget lette at tilberede og indeholder hele 25% protein, er fyldt af komplekse kulhydrater, fibre, jern og indeholder næsten ingen fedt overhovedet. Røde linser er en rig kilde til proteiner og kan anvendes i stedet for kød eller til at reducere mængden af kød i fx Bolognese sauce. I Indien spises masoor dal med ris og med et tyndt brød kaldet roti (chapati). Røde linser tilberedes meget hurtigt og behøver ikke at lægges i blød før tilberedning.
Ingredienser: 100% økologiske, råtørrede og delte røde linser.
Oprindelsesland: Tyrkiet.
Tilberedning: Skyl linserne og kog i dobbelt så meget vand. Koges ved svag varme i fem minutter. Kan derefter tilføjes i supper, gryderetter mm.
Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1280,3 kJ/306 kcal
Fedt: 1,5 g
- heraf mættet fedt: 0,3 g
Kulhydrater: 43 g
- heraf sukkerarter: 1 g
Protein: 21 g
Salt: 0 g