Moong Dal er vigtigt indenfor Ayurveda, fordi det er let at fordøje. Passer godt i sammenkogte retter og i salater.
Ingredienser: Økologiske Moong Dal Dhuli Mungbønner Afskallede & Delte (100%).
Oprindelsesland: Sri Lanka.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Generel dalopskrift: Steg løg og hvidløg ved høj varme i et tyndt lag olie/ghee i nogle minutter. Tilsæt krydderier og bland dem ordentligt i. Tilsæt derefter linserne, hakkede tomater og vand. Lad dette koge sammen indtil linserne er bløde og har en sauceagtig konsistens. Smag til med salt og evt. limejuice, kokosmælk, og korianderblade efter smag.Næringsindhold per 100 g:
Energi: 1453 kJ/347 kcal
Fedt: 1,2 g
- heraf mættet fedt: 0,3 g
Kulhydrater: 63 g
- heraf sukkerarter: 7 g
Protein: 24 g
Salt: 0,04 g