• Gratis levering over 500 kr
  • Hurtig levering
Danmark

Indkøbskurven

Kurven er tom.

SPIRESKOLE - SPECIAL


Følg vores tips for at få den perfekte spiresalat!

1. Rens frøene ved at skylle dem i f.eks. en sigte.

2. Læg frøene i blød for at aktivere dem. Afhængigt af hvilke frø eller bønner du vil spire, kan de have brug for forskellige opsugningstider, forskellige mængder vand, forskellige tidspunkter for spiring og forskellige mængder sollys. Generelt skal bønner iblødlægges i op til 24 timer. Mellemstore og små spirer som radisse, bukkehorn og alfalfa har brug for mellem 6-12 timer. Nogle spirer som chia og karse behøver slet ikke at iblødlægges, da de danner en gelatinøs slim ved kontakt med vand!

3. Skyl spirerne med vand, når de er næsten tørre, og lad vandet dræne helt. Hvor ofte dine små spirer skal vandes/skylles afhænger af frøvariationen, temperaturen, spireudstyret og iltforsyningen. Inden frøene har fået en lille hale, er de ikke så følsomme for overvanding. Så indtil den lille hale kigger frem, bør spirerne konstant være våde.

4. Sollys eller ej? Sollys påvirker smagen af dine spirer, og generelt giver mere sollys grønnere spirer med en mere bitter smag, især mungbønner og andre spirer med mindre smag.

5. Høst spirerne når de har nået den ønskede størrelse! Hvis du lader dine spirer vokse for længe, bliver næringsstofferne mindre koncentreret, og kimen bliver mere fyldt med vand. Høstede spirer opbevares tørt, i køleskab og i lukket emballage.

Relaterade produkter

Spirefrø Sort Radise ØKO 100g
-35% OFF
Price reduced from DKK 29,00 to DKK 18,85
Sproutman Spirepose
DKK 79,00
Spirefrø Broccoli ØKO 200g
-20% OFF
Price reduced from DKK 113,00 to DKK 90,40
Spirekrukke lille
DKK 59,00