
Wienernougat
Ingredienser:
4 dl hasselnødder
65 g raw kakaosmør
1½ dl kokossukker eller 1 ¼ dl agavesirup
1-2 spsk. raw kakaopulver
1 knivsspids himalayasalt
2 dl mandler
Fremgangsmåde:
1. Rist hasselnødderne i en tør stegepande. Fjern løse skaller ved hjælp af et tørt og rent håndklæde.
2. Læg nødderne i en blender eller i en blandeskål, der bruges med en stavmikser. Blend indtil du har et fint mel.
3. Hak kakaosmørret fint og smelt på lav varme i en gryde.
4. Hæld kakaosmør, agave, kakaopulver og salt i blandeskålen, og blend sammen, indtil glat. Vend finthakkede, smuttede mandler i.
5. Læg plastfolie i en form og skub nougaten ud til ca. 2 cm i højden. Sæt i køleskab til at sætte og skæres derefter i stykker.