Boghvedeflakes. Boghvede er i slægt med rabarber og ikke med hvede som man ellers skulle tro pga. navnet. Boghvede er således naturligt fri for gluten og er skånsom mod maven. Flagerne er ideelle til at have i mysli, granola, eller til at drysse på frugtsalat. Kan også bruges til bagning eller hvorfor ikke pynte din smoothie med nogle boghvedeflakes.
Boghvedegrød (1 portion): Kog 1 dl boghvede flager i 2 dl vand og eventuelt lidt salt. Lad det simre i 5-7 minutter under konstant omrøring. Serveres fx med hindbær, skiveskåret banan og sojadrik.
Ingredienser: Økologiske boghvedeflakes (100%).
Oprindelsesland: Holland.
Opbevaring: Opbevares tørt og køligt.
Næringsindhold per 100g:
Energi: 1695 kJ/405 kcal
Fedt: 1,2 g
- heraf mættet fedt: 0 g
Kulhydrater: 86 g
- heraf sukkerarter: 3,4 g
Protein: 7,5 g
Salt: 0 g